Abtenau

By ANNA - 11.3.17

Jak jsem slibovala, dneska se podíváme na malou reportáž z hor, konkrétně z městečka Abtenau v Rakousku, kde jsme si s rodinou užívali jarní prázdniny.
Abtenau se nachází kousek od Salzburgu, což je velmi strategická poloha pro české turisty. Jednak to není daleko od hranic a druhak se tam můžete zajet podívat, třeba když bude ošklivo nebo se vám zrovna nebude chtít lyžovat. Po cestě se také můžete zastavit v outletovém centru Piding.
Počasí nám moc nevyšlo, tedy jak se to vezme. Některé dny bylo tak hezky, že chodit na sjezdovky nemělo smysl, protože sníh skoro tekl.
Celý tenhle kraj je součástí lyžařské oblasti Dachstein West. V samotném Abtenau je jedna "pořádná" lanovka a jedna kotva. My jsme jezdili do 15min vzdáleného Rußbachu, kde se nachází vcelku veliké lyžařské středisko.





Když přišel zrovna jeden z těch dní, kdy venku chodíte v tričku, vyjeli jsme si někam na výlet. Jednou to bylo do oblasti Postalm, kde jsme si udělali krásnou procházku na kopec a cestou jsme dokonce stihli i "odlovit kešku." Druhý výlet byl podstatně delší, desetikilometrový, a vedl kolem dokola kopce poblíž již zmiňovaného Rußbachu. A věřte nebo ne, dokonce se konal i třetí výlet, speciálně po keškách, ale ten ani nestojí za řeč. Byla to řekněme taková okružní procházka kolem Abtenau.











Jeden den nám naopak celý propršel. Proto jsme se vydali navštívit muzeum RedBull, Hangar 7, kde se sice smí fotit, ale je zakázáno fotky publikovat. Jednu fotku si ale neodpustím ;-) ( kdyby vás to zajímalo, tak tam je taky keška :D). Od muzea jsme zamířili do centra, prošli si hlavní ulice a skončili v předem výhlídnuté kavárně, která se ukázala být skvělým místem s milou obsluhou a výborným čokoládovým dortíkem.




A to je asi tak všechno, co o naší dovolené můžu napsat. Docela jsem si to užila, i když na sjezdovkách bylo hodně lidí a oproti tomu docela málo sněhu, ale zase to byla příjemná změna, jet projednou někam jinam, než do Schladmingu.
Ještě jsem vlastně zapomněla zmínit, že celé Abtenau je obehnáno a proťato běžkařskými stopami a pro fandy sáňkování se tam nachází dokonce i sáňkařská dráha, kde jsme ale nebyli, a to hlavně kvůli měkkému sněhu a vysoké ceně za půjčení sáněk.

Taky jsem přemýšlela, že bych si pořídila doménu a tak nějak "vylezla" s tímto blogem na světlo světa. A představte si, že jsem se rozmýšlela tak dlouho, až si moji vyhlédnutou doménu zaregistroval nějaký pán a chystá se na ní publikovat cestovatelský blog. Tomu se říká "vypálit někomu rybník" :( Štve mě to, protože jsem si s vymýšlením názvu blogu dala opravdu práci, takže si na něj přirozeně dělám nároky. Ale co, pořád mám k dispozici jiné koncovky a jednou si třeba tu doménu koupím :)

Doufám, že se máte fajn a užíváte si sobotu (protože já si ji moc neužívám, ale to už je jiný příběh... :)). A radujte se, začíná jaro! Tedy pokud neholdujete zimě, to potom spíš plačte.
Pá!

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.