Vánoční Vídeň

By ANNA - 24.12.16

Poslední 2-3 roky jezdím každý rok do Vídně. A letos tomu nebylo jinak. 17. prosince jsme se se Šárkou zúčastnili zájezdu do Albertiny, který pořádalo gymnázium, kde mám příbuznou a ta nám nabídla, že můžeme jet taky :)

Autobus nás vysadil u zábavního parku Prater, odkud jsme se vydali k Hundertwasserhausu, což je krásný "dyzajnový" bytový dům. Přišlo mi, že oproti fotkám je trošku opršelý, ale to nemění nic na tom, že se mi opravdu líbil a klidně bych v něm bydlela (až na ty davy turistů všude kolem). Kousíček vedle je ještě jakási 'vesnička', což je vlastně pasáž zařízená v podobném stylu jako samotný dům.







Naše procházka pokračovala přes jádro Vídně - Stephansplatz - k opeře a následně k Albertině. Tam byla na programu Pointilisticko-impresionistická výstava, která mě moc nezaujala, ale potom jsme našly exhibici, jejíž součástí byl i Monet a Picasso, a ta byla, podle mě, mnohem lepší.
Po povinných 45 minutách v galerii jsme dostali rozchod. Chtěla jsem se podívat na adventní trhy k radnici, takže jsem do toho Šárku tak trochu uvrtala a vydaly jsme se tam. Cestou jsme se ještě zastavily na náměstí Marie Terezie, kde jsou taky trhy, ale zdaleka ne tak pěkné.






U radnice nás překvapilo obří kluziště, na kterém ani nebylo moc lidí. Bylo tak různě propletené mezi stromy a strašně jsem si ho chtěla vyzkoušet, jenže brusle jsem si s sebou opravdu nevezla :( Na trhu jsme si koupily nějaké drobnůstky a výborný punč, samozřejmě dětský, protože nemám tu povahu, že bych jako nezletilá zkoušela kupovat alkohol. Ale jak jsem se později dozvěděla od mnohem mladších holek, občanky nekontrovali ;)











Z trhů jsme to vzaly přes Stephansplatz zpátky k opeře, kde jsme měli sraz, ale jelikož nám byla strašná zima, stavily jsme se ještě v McCafé na kafi, které jsme dostaly v krásných vánočních kelímkách.







Přestože bylo všude mraky lidí, myslím, že se výlet povedl a že jsme si to užili.
Doufám, že si užíváte Štědrý den v klidu, a že si na vás Ježíšek večer vzpomene :)
Také vám přeji všechno dobré do roku 2017 a budu se na vás těšit někdy po prázdninách s dalším článkem :)

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.