Dublin a okolí #2

By ANNA - 12.6.16

Jak jsem slíbila, dneska vám prozradím, jak celý můj výlet do Irska skončil. A byla to docela sranda :D


Po dnu stráveném v metropoli jsme se rozhodli, že se zajedeme podívat i někam do přírody. Konkrétně jsme zvolili Glendalough, což je krásné údolí se dvěma jezery, kam se dostanete po úzké klikaté silnici lemované žlutými keři. První, co připoutá vaši pozornost, bude nejspíš klášter, který se mi líbil ze všeho nejvíc. Pochází myslím ze 6. století a je obklopen starými náhrobky a věží, které říkám "svolávač na mnichy".





Dále jsme se vydali po (tuším) modré turistické trase kamsi do kopců kolem jezera. Nejprve jsme ale museli k jezeru vůbec dojít. Od parkoviště to bylo něco málo přes kilometr a samotná cesta byla moc pěkná.




Dále jsme měli na výběr buď standardní silnici/cestu, nebo zdánlivě kratší výstup po schodech. Upřímně, jedno horší než druhé. Nahoru jsme šli po schodech, kterých bylo v součtu (a bez přehánění) víc než tisíc. Na konci modré cesty jsme se rozhodli si výlet ještě prodloužit a vyjít na nejvyšší kopec, kam zbývalo ještě asi 600 schodů. Nevím, jestli mi to za ten výhled stálo a ještě navíc začelo pršet :D Dolů jsme se vraceli po silnici, ke které jsme ale zase museli sejít po schodech. To už pršelo docela hodně, takže jsem foťák vůbec nevytáhla.





Poslední den jsme se jeli podívat na tuleně do přístavu Howth a na kratší procházku po keškách. Konečně jsem se taky dostala blíž k těm žlutým keřům, které táta určil jako janovec, a podle mého voní jako kokos. A pak se tak nějak stalo, že nám uletělo letadlo. Takže se mi poštěstilo dostat se i do Londýna, protože jsme tam v rámci náhradního letu přestupovali.






Tolik Irsko. Docela mě mrzí, že jsem se nedostala i do nějaké divočejší přírody dál od Dublinu, ale stejně to bylo super :) Mějte se krásně!

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.