Milano Food Guide

By ANNA - 5.8.19

Už je to hodně dávno, co jsme byly se sestrou v Miláně. Od té doby pořád slibuji, že jednou vyjde Food Guide. A ta chvíle přišla právě teď! Při plánování tohohle výletu jsem náhodou narazila na Pinterestu na článek, který mě inspiroval k tomu, abychom Milano pojali jako jednu velkou street food ochutnávku. Vyzkoušeli jsme toho opravdu hodně a tady je top 7 míst, kde nám chutnalo úplně nejvíc!


Luini - Via Santa Radegonda 16
V tomto malém obchůdku v srdci Milana dělají tradiční plněné kapsičky panzerotti (sladké i slané), foccaciu a další malé občerstvení, které si jednoduše vezmete do ruky. Před obchodem je obvykle fronta, ale rychle postupuje, a určitě stojí za to si počkat. My jsme tu stavovaly několikrát a ochutnaly třeba kombinace rajčata/ricotta, ančovičky/olivy nebo třeba pistácie. Cena začíná na 2.50.


Berbere Navigli - Via Vigevano 8
Tahle pizzerie má po Itálii více poboček, my jsme navštívily tu v Navigli. Pizza je tu menší, na jídelním lístku najdete doporučení, že si jich máte objednat víc a rozdělit se ve skupince, abyste toho ochutnali co nejvíc :) Ceny se pohybují kolem 8. Za zmínku taky rozhodně stojí vyšperkovaný interiér v industriálním stylu s otevřenou kuchyní uprostřed.



Mi-Ramen - Viale Col di Lana 15
Tohle je asi to nejmenší bistro, ve kterém jsem kdy byla. Uvnitř jsou asi jen čtyři stoly a můžete si tu vybrat z několika variant ramenu a plněných knedlíčků. Nikdy předtím jsem ramen nejedla, takže chuť nemůžu úplně hodnotit, jelikož nemám srovnání, ale pokud by všechny rameny chutnaly jako tenhle, tak by to bylo super :D. Cena za ramen se pohybuje kolem 12


Chocolat - Via Giovanni Boccaccio 9
Tady mají tu nejlepší zmrzlinu na světě! Vedle několika druhů čokoládové mají i spostu hutných smetanových příchutí, ovocných jen pár. Za nás můžu rozhodně doporučit čokoládovou i pistácii. Seženete tu ale i různé dorty, kremrole a kávu, jelikož se jedná původně o kavárnu. Kopečky jsou ohromné a cena je stejná, jako jinde - něco kolem 2.50

Ravioleria Sarpi - Via Paolo Sarpi 27
Místo, které najdete úplně snadno podle dlouhé fronty před vchodem. Jedná se totiž o vůbec nejslavnější podnik v místím Chinatown. Prodávají zde tradiční čínské knedlíčky a jakousi plněnou slanou palačinku, která je za mě ještě mnohem lepší. Cena se je myslím něco něco kolem 2.50 za knedlíčky a 4 za palačinku.



25 - Via Paolo Sarpi 25
Tenhle podnik se nachází hned vedle toho předchozího a lidé často přechází z jednoho do druhého. My jsme si tu dali housku plněnou směsí řekla bych masa, kůží a bůčku. Celé je to dost mastné, ale chuťově skvělé. Rozhodně to lépe chutná, než zní! Připomínalo mi to portugalskou bifanu nebo hodně alternativní variaci na guláš. Cenu si vůbec nepamatuju, ale do 4 to bylo určitě.

Tastè - Via Giuseppe Mazzini 20
K Itálii neodmyslitelně patří espresso. My jsme si ho dávaly všude možně, ale tenhle malý podnik se nám tak nějak zalíbil. Káva na stojáka stojí víceméně ve všech kavárnách 1, tady si navíc můžete dát i něco sladkého nebo salát k obědu.


A to je vše :) Milano nás hodně bavilo a jídlo na tom mělo značnou zásluhu. A ta káva mi opravdu chybí! Doufám, že výlet do Říma se nám povede alespoň stejně tak dobře, a třeba z toho taky bude nějaký článek. Zatím se mějte krásně!

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.