Gastrofest Kutná Hora

By ANNA - 7.6.17

V sobotu 27. května se v Kutné Hoře konal Gastrofestival. Když jsem to zjistila, hned jsem věděla, že se tam půjdu podívat. Navíc bylo krásně, přišlo mi to jako první typicky letní den. Taky jsem si pěkně spálila ramena, ale to nemění nic na tom, že to bylo super.


Veškerý program festivalu se odehrával u Barbory a Jezuitské koleje, takže bylo opravdu co fotit. Třeba takový výhled na kostel sv. Jakuba mě nikdy neomrzí, proto ho mám hned v několika verzích :)






Tenhle pán, společně s několika dalšími, vařil v rámci programu guláš v takovém ohromném kotli, ale bohužel jsme ho neochutnali, protože jsme na něj v tom horku vůbec neměli chuť. Místo toho jsme se nakonec rozhodli pro asijské burgry z takové krásné kuchyně na kolečkách, které jsme ale snědli dřív, než jsem je stihla vyfotit.



No a u burgerů to nezůstalo. Jako dezert jsme si dali nejdřív jahodovo-bazalkovou a arašídomáslovou (?) zmrzlinu, později ještě rakytníkovou (která byla bezkonkurenčně nejlepší) a makovou. Taky jsme ochutnali Ghítelu, mátovou makronku, mučenkovou limonádu, pivo z Malešova, perníkový závin a to jsem ještě určitě na něco zapomněla.





Co se týče programu na stagi, nemůžu posoudit, protože jsem se tam ani nekoukla. Víc mě zaujaly stánky s biopotravinami a květinami, které krásně doplnily to všechno jídlo kolem. Pro děti byla také připravena dílnička na výrobu náhrdelníků z těstovin.







Co bych tak mohla napsat závěrem? Příští rok půjdu určitě znova! Bylo to super :) A vy, pokud se budete v době konání toulat někde poblíž, se určitě stavte taky.

Příští článek, dokonce celou sérii, čekejte přibližně v polovině července, jedu totiž na Maltu a mám v plánu napsat něco jako kompletního průvodce pro ztraceného studenta.
Tak jo, mějte se do té doby fajn!

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Krásný fotky, Andulko! To žluté pití bych si dala taky. A rakytníková zmrzlina zní vážně skvěle. Do Kutné Hory to nemám tak daleko, úplně mě láká se tam příští rok jet podívat.
    Doufám, že ses na Maltě měla co nejlíp. Podle fotek z instagramu snad jo. Přeji pěkný zbytek prázdnin. (I když, zbytek, to zní hrozně smutně. Ještě zbývá měsíc. :))

    OdpovědětVymazat

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.