Drážďany

By ANNA - 12.2.17

Tak nakonec se nám ještě před horami podařilo zorganizovat jeden drážďanský minivýlet, a to hlavně díky akci 1+1 na jízdenky od Eurolines, takže takový malý tip pro vás, pokud byste se chtěli jet někam podívat a zpříjemnit si tím zimu :)


Do Drážďan jsme jely s tím, že se podíváme do Primarku a pak se uvidí, na co využijeme zbylý čas. Autobus nás vysadil přímo na hlavním nádraží, kde jsme si koupily celodenní tramvajovou jízdenku, abychom ji pak už nemusely nikde shánět, a vydaly jsme se pěšky směr centrum. Pokud je vaším cílem Primark, možná vás bude zajímat, že v pátek kolem oběda byl skoro prázdný. Pokud vás ale nakupování neláká, tuhle informaci přeskočte a jedeme dál ;)


Tramvají jsme se svezly ke Zwingeru, kde jsme si prohlédly 'areál' ze všech stran a daly si sváču. 

















Potom jsme se vydaly na procházku přes Brühlsche Terrasse, což je řekněme vyvýšená náplavka s výhledem na řeku a město, která končí u Albertina. Přibližně v polovině se nachází schody, ze kterých je krásný výhled na ulici vedoucí k náměstí s dominantním Frauenkirche.











Ke konci našeho výletu jsme ještě zavítaly do studentské čtvrti, která je sama o sobě docela ošklivá, ale nachází se tam roztomilá Kunsthofpassage s ještě roztomilejší kavárničkou, která patří sympatické paní, která si s námi celou dobu povídala :)










A pak už jsme jenom spěchaly na autobus zpět, který jsme nakonec stihly a kolem osmé jsme se dostaly domů. Myslím, že to byl opravdu povedený výlet, nic se nepokazilo a ani nám nebyla taková zima :)

Doufám, že si taky užíváte tuhle krásnou zimu a pokud právě máte jarní prázdniny, neseďte doma a někam vyražte! Je to super :)

ANNA


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.