Údolí Vrchlice

By ANNA - 29.11.16

V neděli jsem se trochu neplánovaně vydala s rodiči a naším psem na procházku po kraji Kutné hory, který je protkán Vrchlicí a na podzim obzvlášť působivý. Už jsem tuto trasu absolvovala podruhé a v obou případech se mi to moc líbilo, takže jsem se rozhodla, že vám o tom napíšu něco víc pro případ, že bydlíte někde poblíž a chtěli byste jít vyvenčit psa nebo se prostě jen tak projít :)


Cesta začíná ještě ve městě. Jedná se vlastně o naučnou stezku, která spojuje takovou vesničtější část Hory s Velkým rybníkem. Jelikož je docela pozdní podzim, stromy už byly značně opadané a cesta trochu blátivá. Přesto jsme potkávali běžce a rodiny na vycházce. Po cestě je několik bývalých mlýnů, spíše zřícenin, ale jeden je krásně opravený (a přestavěný na hotel) a další prochází rekonstrukcí. Kolem pěšiny, která je z části zpevněná, se krásně rozlévá "potůček" a tvoří taková neuspořádaná jezírka, která působí strašně naturálně (jestli víte, co myslím :D). Těsně před rybníkem je malý vodopád, který taky rozhodně stojí za fotku.






Bohužel, hráz rybníka je až do 30.11.2017 zavřená z důvodu stavebních prací. Proto jsme se rozhodli, že místo na hráz, půjdeme ještě kousek dál po cestě. A tak jsme se ocitli nad údolím, na skalách, na které jsme koukali zezdola, odkud byl nádherný výhled do dálky i na nejznámější Barboru České republiky. Dokonce jsme našli i kostel, o kterém jsme neměli ani tušení a krásný rozlehlý sad. A jako bonus se pěšinka ke konci příhodně stočila a zavedla nás zpět k autu, z jehož hledání jsme měli trochu obavy, protože jsme nevěděli, kde nás cesta"vyplivne".





A to je dneska všechno. Budu se na vás těšit zase někdy příště :)

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.