Mörbisch

By ANNA - 12.11.16

Podzimní prázdniny jsme se rozhodli strávit v cizině. Původně byly v plánu Tatry, ale jelikož už byla doce zima a hrozilo, že Tatry budou pod sněhem, přehodnotili jsme výběr a vyrazili do Rakouska. Konkrétně k Neziderskému jezeru.


Ubytování jsme sehnali přímo v centru Mörbische u milé rodiny, která provozovala i malý vinný sklep, takže jsme hned po příjezdu absolvovali ochutnávku.
Ráno jsme se vydali na poznávací výlet po okolí a jlikož jsme tam už jednou byli, snažili jsme se najít nějaká povědomá místa, což se ve finále docela i dařilo. Podívali jsme se přimo k jezeru, kde je velký přístav přívozů a plachetnic a potom jsme odjeli do Eisenstadtu, hlavního města tamější oblasti.







Dominantou Eisenstadtu je zámek Esterházy s přilehlými zahradami, které jsme si samozřejmě prošli, a zavítali jsme i do muzea vína, které mě upřímně moc nezaujalo. Jinak město jako takové je moc pěkné a určitě stojí za procházku :)












Rozhodli jsme se také nakouknout do Maďarska, když už to bylo za humny :) Na internetu jsme vyčetli, že za návštěvu stojí například město Sopron, tak proč si tam nedat oběd? :) Byla nám doporučena restaurace Papa Joe's, která se nakonec ukázala být skvělou volbou. Po obědě jsme se prošli po městě, navštívili požární věž a hledali směnárnu, protože parkoviště se dalo platit jen forinty. Kdyby bylo po mém, tak bychom zašli ještě do kavárny, ale jelikož jsem v penzionu zapomněla naše pasy (můj a sestry), byla jsem uvržena v nemilost a neodvážila jsem se colkoliv navrhovat. Každopádně všechno dobře dopadlo a díky zatmaveným oknům a nepozornosti pohraniční stráže jsme se ve zdraví vrátili do Rakouska.







K večeru jsme se ještě vydali na procházku kolem jezera (ne kolem celého, jen kousíček :D), protože jsme si pamatovali, že tam někde mají kudrnatá prasátka. A našli jsme je, dokonce i kozy a pávy :) 






Brzy ráno jsme vyjeli k domovu, abychom cestou ještě stihli zastávku v Petronell-Carnuntum, kde mají vykopávky z dob římanů. Takové věci mě obecně moc nebaví a navíc byla nehorázná zima, ale věřím, že lidem, kteří mají v takových věcech zálibu, se to líbit bude.








A to je konec! 
Mějte se krásně a vozte si s sebou pas! :D

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.