Švédsko #2

By ANNA - 16.10.16

Minule jsme skončili u muzea lodi Vasa ve Stockholmu. Dnes vám celý výlet dovyprávím a začneme odpočinkovým pátkem, který jsme strávili procházkou přes rašeliniště, vyjížďkou na lodičkách, jízdou na kole nebo, v mém případě, další procházkou.


Jak už jsem zmiňovala, mě se týkaly jen procházky, protože lodička na nás jaksi nevyzbyla a kolu úplně noholduji, ale ve výsledku jsem si nemohla stěžovat. První procházka vedla přes rozlehlé rašeliniště a byla zakončená opékáním hot-dogů. Až na to, že foukalo a byla docela zima, jsme si to parádně užili.


Ups, nějakej futrál tady :/
 Odpoledne, jsme se rozhodli, že místo lodiček tedy obejdeme jezero, u kterého jsme bydleli, a bylo to super. Stavili jsme se na pláži a u starého ranče a docela jsme s i popovídali. Cestou jsme si pohladili koně a na chvíli se k nám přidal i krásný zrzavý kocour.








 Další den jsme vyrazili na druhý největší výlet, a to do Göteborgu. Navštívili jsme rybí trh, kde jsme si nakoupili bagetky, které jsme potom jedli na krásné vyhlídce na moře, kde opět nesnesitelně foukalo, ale zvládli jsme to :) A prý tam svačíval i Bedřich Smetana.



Cestou na vyhlídku jsme se ještě stavovali v městském parku, kde mají losa, který se s námi ale nechtěl moc bavit, a tak jsme ho viděli jen zezadu.


Také jsme navštívili muzeum Volvo, které mě ale nijak nenadchlo, stejně jako Universeum, kde sice bylo pár hezkých a zajímavých míst, ale jako celek to ve mně nezanechalo příliš pozitivní dojem. 




 Součástí programu byla také zastávka u obdoby lodi Vasa, která je poněkud novější a stále funkční. Ale taky mnohem ošklivější :) Závěr dne jsme strávili v zábavním parku Liseberg, kde mají na můj vkus všechno nesnesitelně drahé, ale lákavé :D Vyzkoušely (já, Matty a moje sestra) jsme dvě atrakce a loterii o obří Geishu (kterou jsme nevyhrály) a jelo se domů.


Neděli jsme trávili opět v okolí Jönköpingu. Nejprve jsme se jeli podívat do muzea Husqvarna, které, jak už to tak bývá u muzeí tohoto typu, mě moc nezaujalo a potom do výrobny zápalek, která byla o dost zajímavější a jaksi útulnější. No a celý zbytek dne jsme proleželi ve vířivce v místním bazénu (tedy, byly jsme i ve vlnobití a tak, ale byla nám z toho hrozná zima)







No a další den už se jelo domů, ale ne rovnou - přes Kodaň. Tam jsme navštívili asi úplně všechno, co se dalo. Sochu Melé mořské víly, staré centrum, katedrálu u královského paláce, streetfoodovou halu a dokonce jsme se i my dočkaly lodičky, a to v podobě vyhlídkové plavby.






Tady budu bydlet, kdybyste to nevěděli :D


Nočním přejezdem do ČR náš výlet skončil. A jak se tak obávám, byl to asi můj poslední školní výlet vůbec. A dopadl skvěle!
Doufám, že se vám článek líbil a příště se můžete těšit na pokračování "ságy" USA :)

ANNA




  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.