USA - Zion & Cedar Breaks & Kolob Canyon

By ANNA - 23.9.16

Z našeho kempu u Bryce Canyonu jsme se vydali na poslední výlet - do Zionu, jednoho z nejnavštěvovanějších parků v Americe. To, že tam lidé jezdí, je pravděpodobně zapříčiněno jeho výhodnou polohou na rozhraní několika geografických oblastí. Jinak totiž nechápu, co tam ty davy přitahuje :/


Pokud si vzpomínáte, v minulém článku jsem psala, že v Bryce Canyonu dostanete přesně to, co vidíte na internetových fotkách. V Zionu je to úplně jinak. Pokud se podíváte na fotky, které nabízí internet a porovnáte je s mými, budete mi věřit, že návštěva tohoto parku byla opravdovým zklamáním. Přidejte k tomu 41° a mraky lidí a máte dokonale zkažený dojem. Nakonec jsme si ale přecejenom našli trasu, na které tolik lidí nebylo a udělali si relativně hezký výšlap.




Přesto všechno věřím, že z opěvované vyhlídky Angels Landing může být na celý park krásný výhled. Nás ale bohužel tlačil čas a teplota vzduchu extrémním trailům taky trovna nepřála.

Další den jsme neměli dohodnuté bydlení, tudíž jsme se naslepo vydali kamsi. Udělali jsme si zastávku na Cedar Breaks National Monument, který vypadá jako zmenšenina Brycu, jen tam nikdo není. Dolů se bohužel jít nedá, tak jsme alespoň došli na vyhlídku, kde rostly krásné staré stromy.





Nakonec jsme našli ubytování u Duck Creek, kde byl krásný klid a svěží vzduch, který voněl vlhkým lesem. Příjemná změna oproti utahské poušti. Poblíž se nachází jezírko a obrovské lávové pole a přímo v kempu startují i nějaké turistické trasy. 
Z kempu jsme další den vyrazili do Kolob Canyonu, což je jakési pokračování Zionu. A ano, opět nic moc. Měla tam být krásná řeka, ale byla tak trochu vyschlá. Naštěstí jsme tam strávili jen chvíli a vyrazili vstříc novému státu - Nevadě.




Jak jste asi pochopili, jediný výlet, který se mi líbil, byl ten na Cedar Breaks a to i proto, že tam bylo dost zeleně a spousta kytiček. Ale kemp Duck Creek můžu jen doporučit! :)

Příště vám napíšu o Las Vegas, na což se moc těším! :) 
Mějte se krásně

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.