USA - Little Wild Horse Slot Canyon & Bryce Canyon

By ANNA - 18.9.16

Nastal čas opustit náš kemp v Green River a vydat se dál směrem k Bryce Canyonu. Nápadů, kam se podívat cestou, bylo hned několik. A my jsme si vybrali opravdu skvěle!


Little Wild Horse Slot Canyon se nachází pár set metrů od vjezdu do státního parku Goblin Valley a jeho velkým plusem je to, že nespadá do placené části. Když k tomu přidám ještě skutečnost, že to bylo asi to nejhezčí, co jsem z Ameriky viděla, máme tady super tip na výlet. Slotů je v Americe spousta. Jedná se o kaňony vyhloubené nějakým menším potokem, ve kterých si užijete spousu zábavy, protože ne vždy je cesta před vámi úplně volná. Lezete přes kameny, přeskakujete bahno, vzpíráte se mezi stěnami...
Na začátku slotu najdete návštěvní knihu, kam se musíte zapsat a po návratu potvrdit návrat (dává to smysl?), což zaručuje, že když se vám něco stane v hloubi kaňonu a nevrátíte se, někdo vás přijde zachránit. Délka trasy je 3,6 mil, ale plynule navazuje na Bell Canyon, takže si můžete udělat 8mílový okruh. "Náš" slot byl většinu cesty několik stop široký, ale místy se na zem nevešlo ani chodidlo. Kvůli času jsme nedošli až na konec, ale stejně to byl skvělý výlet.






Dále jsme pokračovali přes Capitol Reef (který nás moc nenadch, ale natrhali jsme si tam meruňky) k Bryce Canyonu. Ubytování jsme měli přímo u vstupní brány, kde byl mimo jiné i obchod a bazén. V Brycu bylo poměrně dost lidí, ale výsledný dojem to nijak nekazilo. Je to asi jediný slavný park (z těch, co jsme navšívili), který vypadá přesně jako na fotkách. Je krásně barevný, má nádherné traily a pořád je na co se koukat. My jsme kvůli horku opět podnikli jednu z kratších tras, ale i tak jsme toho viděli spoustu, například Thorovo kladivo nebo Královnu Victorii. Vyhlídky jsou snadno přístupné pro každého a je z nich krásný pohled na spoustu dalších útvarů.







Nevím, jak moc je z článku patrné, že tyhle dvě místa rozhodně stojí za návštěvu. Pro mě byly jednoznačně jedním z nejlepších zážitků z celých Států a předčily i taková místa jako Grand Canyon nebo Zion.
Příště se můžete těšit na článek právě o zmíněném Zionu a Cedar Breaks, menším bráchovi Brycu.
Mějte se krásně a užívejte neděle :)

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.