USA - Red Rocks & Rocky Mountains

By ANNA - 16.8.16

Ahoj :) Konečně se mi naskytla příležitost napsat článek o naší letošní dovolené, kterou jsme strávili na západním pobřeží USA. Většinu času ze tří týdnů jsme pobývali v Coloradu, ale jelikož jsme dělali jakousi okružní jízdu, došlo i na Utah, Nevadu a Arizonu. A dneska vám napíšu o začátku naší cesty :)

 Na konci června jsme odletěli do Colorada, konkrétně do Denveru, kde jsme se také prvních pár dní "aklimatizovali" na osmihodinový časový posun. Půjčili jsme si velké SUV, které v záplavě obřích amerických aut vypadalo nepatrně a roztomile, a i když jsme původně měli mít Jeepa, zklamaní jsme nakonec ani moc nebyli. Bydleli jsme kousek od Denveru v Lakewoodu. Upřímně ani nevím, jestli je to samostatné město, nebo patří pod Denver. To je ale úplně jedno :) Naše první objevná cesta vedla do Red Rocks parku, který se rozkládá nedaleko Denveru. Přestože jsme vyjeli až k večeru, bylo neskutečné horko. V parku je (pro místní) velmi známý amfiteátr, kde se rovna odehrával jakýsi koncert, takže byl veřejnosti nepřístupný. Podnikli jsme tedy kratší procházku mezi červenými skalami. Vysoká nadmořská výška a absence kyslíku nám ani nic namáhavějšího nedovolovala.


První plnohodnotný celodenní výlet jsme naplánovali na horu Mount Evans, která je jednou z mála autem přístupných čtyřtisícovek. Cestou vzhůru jsme zastavili u jezera (jehož jméno bylo již dávno zapomenuto :/) a prošli se po hřebeni hor, kde byl krásný výhled na údolí s jezery. Na samotný vrcholek Mt. Evans se autem nedostanete, takže jsme zaparkovali na příslušném parkovišti a posledních pár desítek výškových metrů jsme vylezli. Nebylo to nic strašného, lezli tam i starší (a obéznější) lidé, než jsem já ;)








Další den jsme věnovali Rocky Mountains. Stejně jako předešlý den jsme šli na trail kamsi po hřebeni, ale po několika kilometrech nás zastavila hrozba bouřky, která tu čas od času někoho zabije. Takže jsme se otočili a spěchali zpět. Zajeli jsme se ještě podívat do návštěvnického centra, a jelikož byla hrozná zima, rozhodli jsme se sjet do nižší nadmořské výšky a zbytek dne strávit tam. Nakonec to skončilo další procházkou kolem jezera...








Toť naše první dny v USA, příště se můžete těšit na fotky z Buena Visty a okolí Crested Butte. A nezapomeňte si pořádně užít poslední týdny prázdnin! :)

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.