USA - Buena Vista, Crested Butte & Aspen

By ANNA - 25.8.16

Když jsme si v Americe trochu zvykli, vydali jsme se konečně pryč od Denveru. Cesta nás zavedla do dvou krásných měst. Prvním z nich byla Buena Vista, malé město rozkládající se mezi silnicí a řekou. V centru se nachází několik outdoorových obchodů a kaváren, a když si procházku prodloužíte, dojdete až ke zmíněné řece, kde je moc hezká atmosféra a k radosti dětí a malých dospělých i chipmunci. Myslím, že tam vede i nějaká turistická stezka, ale tím si nejsem zase tak jistá. Pokud byste měli hlad, rozhodně navštivte Simple Eatery, což je moderní restaurace spojená s outdoorovým obchodem. Hned po vstupu se vás ujme hlava celého projektu a vysvětlí vám hlavní myšlenku restaurace. Co jsem tak pochopila, specializují se i na pečení různých druhů chleba a dělají také vlastní zmrzlinu, kterou jsme dostali i ochutnat.






Možná víte. možná nevíte, že Crested Butte je relativně slavné lyžařské středisko a tomu také odpovídá turisticky zaměřené centrum. Je to opravdu krásné městečko a v okolí je mnoho náročných i mírnějších turistických tras.





 Naším cílem bylo ale jezero Lake Irwin, které se nachází nějakých 9 mil od CB. V kempu jsme zůstali několik dní a podnikali výlety po okolí. Jedním z nich byl například výšlap ke třem jezerům, v našem podání jen ke dvěma, protože k tomu třetímu jsme nenašli cestu. Také jsme ušli kus cesty na Snodgrass mt., která se nachází naproti Crested Butte mt., což je právě ta hora se sjezdovkami. Jelikož nám šlo především o výhled, došli jsme jen k lesu a na samotný vrchol jsme nevystoupali.







Od jezera jsme se vydali vstříc novému státu - Utahu. Cestou jsme se ale ještě stavili v Aspenu, a jelikož bylo zrovna 4. července, celé město bylo vyzdobené vlajkami a plné lidí. Dokonce jsme dostali i zadarmo najíst od místních hasičů :)




Příště vám napíšu o tom, jak jsme přežívali vedra v Utahu a také o dvou národních parcích - Canyonlands a Arches. Mějte se krásně!

ANNA

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

With love, ANNA. Používá technologii služby Blogger.